Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Verpulverd metselwerk

Het is op de foto wat lastig te zien, maar de bovenste rij metselwerk onder de betonplaat is aan het verpulveren. Ook zijn er op diverse plaatsen scheuren in de gevel. Wat de gevolgen hiervan zullen zijn is onbekend. Echter het kraken en knallen dat in deze hoogbouw, door bewoners van woningen boven de arcade al jaren is waargenomen, kan misschien terug te voeren zijn tot het ontbreken van dilatatievoegen.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Verpulverd metselwerk

 • Harrie W.

  Onduidelijke foto die uitgezoomd op mijn telefoon duidelijker werd. Inderdaad is de bovenste rij stenen er een met veel breuk. Echter is er teveel onduidelijk ,zoals de hoogte belasting etc. Als hoofdredacteur had ik meer aanvullende informatie gewild alvorens deze foto te plaatsen. Maar laten we vooral de hand in eigen boezem steken, er worden fouten gemaakt. De tijd van extra opzichtigers op de werkvloer ligt ver achter ons. Met de ineenstorting van de parkeergarage vers in het geheugen mogen wij niet arrogant zijn , maar is waakzaamheid geboden.

 • Jan

  Er staat misschien ligt het aan het ontbreken van dilatatievoegen. Dus vind de reactie overtrokken en zou om die reden beter passen in n slechte soap.

 • Theo.R

  Wat een flut onderwerp compleet met flut-foto. Giswerk van het hoogste niveau. Geachte redactie: neem jezelf en vooral je “volgers” serieus; dit lijkt op bezigheidstherapie.

 • Jannie

  Er ontbreekt horizontale dilatatie voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.