Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Vervuiling

Het lijkt erop dat deze gevel niet zomaar vervuilt, maar echt aangetast wordt. De vervuiling onder de stenen is nog wel verklaarbaar, maar de rare vlekken net boven een stenendeel roepen vraagtekens op.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Vervuiling

 • jopla

  dus volgens de redactie is gebrekkig onderhoud ook al een bouwfout … ?

 • bas

  Sorry maar wat is hier fout aan.
  Het hoofdkantoor van Esso in Breda, was jàren lang een mooi gebouw, totdat het een paar jaar geleden verkocht werd en de nieuwe eigenaar het telefoonnummer van de schoonmaker kwijtraakte of bij de overdracht niet meegekregen heeft. Het gebouw ziet er nu schandalig uit.

 • Daniek Boerdijk

  Nano-biocoat

 • Daniek Boerdijk

  Schoon spuiten en behandelen met nanometer biocoat. Vuil en vocht afstotend. Schoonmaak cyclus kan hiermee opgerekt worden en als de vervuiling zich weer laat zien zal het veel gemakkelijker en sneller schoon te maken zijn.

 • TheoR

  Het doodvonnis voor dit gebouw lijkt geveld anders had de eigenaar het op zijn minst schoongehouden. Het vervuilings- en aantastingsbeeld is een mix van het gebrek aan onderhoud, gevolgen van de zeer ingewikkelde detaillering aangevuld met sporen van de verschillend(e) vervuilde materialen die ongehinderd over elkaar heen afwateren, wellicht ook nog onvoldoende anodiseerwerk(?), siliconenhoudende voegprofielen (vuilmagneten met uitzaaiing) en wat er zo verder fout kan gaan. Gewoon afbreken waardoor gebruikers en de omgeving verlost worden uit hun lijden. Het gevelafval lijkt redelijk te scheiden; tenminste nog één meevaller in deze treurnis.

 • De Vries

  Even wat meer info zou wel handig zijn inderdaad. Waar staat het gebouw, hoe is de gevel opgebouwd, zijn er misschien wat close-up foto’s beschikbaar?

 • Arend

  Iets meer gegevens zou prettig zijn.Ik ken het gebouw niet en weet dus niet waar de panelen van zijn gemaakt en hoe ze zijn aangebracht en wat de achterliggende constructie (gemakkelijk te vervangen of niet) is en waar is de locatie van die bouwwerk, industrieterrein, allemaal zaken die meespelen.
  Misschien is het alleen maar een kwestie van schoonmaken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.