Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Vlijmscherp

Architecten houden van slank en scherp detailleren. Zeker zo’n scherpe hoek in een gevel moet strak worden gedetailleerd. Maar als je dat doortrekt tot op de begane grond, is dat vragen om moeilijkheden. Hoeveel dames zouden inmiddels hun panty hebben opengehaald? In ieder geval besloot de gemeente Hamburg om een toch enigszins ontsierend paaltje te plaatsen.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

10 reacties op “Vlijmscherp

 • rob

  Netjes en praktisch opgelost.
  Ben dat wel eens met Brands.
  Belachelijke hoekoplossing, die scherpe glaspui.

 • Was een kleine afronding ipv een punt niet afdoende geweest? Ik denk dat de architect dat een betere oplossing als het paaltje had gevonden

 • Was een kleine afronding ipv een punt niet afdoende geweest? Ik denk dat de architect dat als een betere oplossing als het paaltje had gezien

 • Frank

  Om hier een panty aan open te halen moet je wel heel strak langs die punt lopen. Maar bij andere zaken kan de scherpte wellicht een rol spelen (huisdieren?). Jammer alleen dat het paaltje er zo onbehouwen in is gejast. Dat had op z’n minst met het hart op de deellijn van de hoek geplaatst kunnen worden.

 • B.T.

  Ik vind het paaltje niet zo’n groot probleem. het past bij het rooster en staat ook niet helemaal tegen de punt aan.
  Ik zit er meer mee dat het zonde is van de loze ruimte en er veel onnodige kosten voor zo’n glazen hoek worden gemaakt in materiaal en voorbereidingstijd. Het is ontzettend mooi uitgevoerd, alleen jammer van de glasaansluiting.

 • Typisch gevalletje van een ontwerp dat niet functioneel is. Integraal in het ontwerp had ook aan de panty-dragende vrouw gedacht moeten worden, maar ook aan de poetsvrouw…
  Het paaltje houdt totaal geen rekening met het ontwerp. Maar dat is van ondergeschikt belang. De noodzaak voor het paaltje had überhaupt niet aanwezig moeten zijn.

 • En hoe had jij dat dan opgelost?
  Ik vindt t paaltje prima passen.

 • Kees

  Het straatwerk ziet er anders niet uit, veel diversiteit aan materiaal, waardoor de helderheid van de scherpe hoek teniet wordt gedaan. Wat dat paaltje betreft als bescherming, het had ook anders gekund, meer in stijl met het ontwerp van het gebouwde (wat is dat eigenlijk? Geen gebouw gezien het rooster, lijkt mij een terras o.i.d.)

 • Inderdaad, ik neem ook aan dat paaltje er niet voor de sier staat, maar om juist te zorgen dat mensen niet onoplettend de gevel scharen en zich verwonden o.i.d.
  Nee, heel netjes opgelost en goed doordacht!

 • Simon

  Is mooi uitgevoerd, mag aannemen volgens ontwerp. Ik zie geen fouten of schade. Het is gewoon een beetje onpraktisch voor pantydragende dames die niet goed uitkijken waar ze lopen. Wil je de aannemer hierop veroordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.