Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Vloerverwarming

In een nieuwbouwwoning is een verdeelblok gemaakt voor vloerverwarming. Kennelijk is er ook nog de mogelijkheid een elektrisch apparaat aan te sluiten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

9 reacties op “Vloerverwarming

 • Remon

  Dit is inderdaad een verdeler voor lage temperatuur verwarming en is daardoor geen pomp nodig waar het stopcontact voor bedoelt is. De reden waarom ik persoonlijk de leiding voor het stopcontact laat lopen is omdat er in de afbouw een kast om heen komt en het de bedoeling is dat deze kast om de verdeler heen blijft zitten.
  Zodra men weet er een stroompunt achter zit gaat de kast er voor weg en de leidingen kunnen beschadigen en daardoor kan op lekkages.
  Dus vind het nog niet zo dom.

 • hendri polinder

  een elektrotechnisch instalatie bedrijf plaatst standaard een wcd bij de verdeler voor de pomp en tegenwoordig vaak naregeling vd groepen. hoogstwaarschijnlijk zit hier geen pomp in omdat het een lage temperatuur verdeler is en naregeling optie is maar wel dom dat de loodgieter de leiding ervoor langs maakt.

  groet de loodgieter

 • Mg

  Een pomp is lang niet altijd gebruikelijk meer,
  bij laagtemperatuur vloerverwarming is vaak de pomp van de cv ketel al van voldoende capaciteit waardoor er op de verdeler geen pomp hoeft. En tja in onze basis e installatie zit die wcd er altijd en als er niet verteld wordt dat de wcd niet nodig is dan maken we die toch gewoon? Zou zomaar de gedachte kunnen zijn in deze situatie.

 • rb

  @toezichthouder
  Scherp!
  Na inzoomen zie ik het ook.

 • Valt mij allang mee dat het hele blok niet wit is gespoten………. 😉

 • Toezichthouder

  Nou Rb volgens mij is het geen mantelbuis wat je ziet, maar van die geleidingsvoetjes om de slangen doorheen te voeren en vast te zetten (maar dat terzijde). Mantelbuizen worden toch regelmatig aan de uiteindes, waar de slangen de vloer uitkomen, toegepast.

 • rb

  heb nog nooit vloerverwarmingsslangen in een mantel gezien 😉
  Dus een radiatorverdeelblok getuige het ontbreken van de pomp.

 • Toezichthouder

  Voor een vloerverwarmingverdeler is een stopcontact nodig. Maar ik zie hier geen pomp die normaal in de verdeler zit verwerkt, dus vraag ik me af of het wel vloerverwarming is of niet gewoon een verdeler voor de radiatoren?

 • kees

  Makkelijk om deze eindsituatie als bouwfout te presenteren. Er kunnen minstens een handvol oorzaken bedacht worden, waarom dit zo is ontstaan. Bijv. toen de vloerverwarming werd aangelegd is ter elfder ure besloten het verdeelblok te verplaatsen. En zo kan ik er nog wel tien bedenken. Ergo de foto is hooguit komisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.