Ga naar hoofdinhoud

Vuil beton

Dit schoonbeton van de brandweerkazerne Utrecht werd een aantal jaren geleden al eens besproken door Nico Hendriks. Sindsdien is de situatie alleen maar erger geworden. Tijd voor onderhoud, wellicht met een schilderbeurt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

6 reacties op “Vuil beton

 • Leon

  Typisch ontwerp dus waar het ego van de ontwerper belangrijker was dan de bruikbaarheid voor de gebruiker/opdrachtgever. Foto van maken direct na oplevering, eventueel een architectuurprijsje scoren en nooit meer naar omkijken…

 • Laurens

  Eerder een ontwerpfout dan een bouwfout dus. (Of misschien een onderhoudsfout?)

 • TheoR

  Oh, ook geen daktrim of gevelafdekprofiel. Zie ik nu pas. Nou, de gevolgen daarvan zijn ook zichtbaar. Misschien voer voor de architectuurbladen die destijds lovende stukken schreven over deze creatie. Het is toch tobben voor ontwerpers die hun gebouw zo zien verloederen! Misschien kan er iets uit worden geleerd?

 • TheoR

  Dacht van niet. De hogedrukspuit doet meer kwaad dan goed. Het glas is zo te zien als structural-glazing-paneel opgenomen in een in het beton uitgespaarde sponningen is mijns inziens afgeschreven omdat de uit het beton uitgespoelde kalk een etsend effect heeft gehad. Duur grapje: het beton schoonmaken, repareren en overschilderen èn nieuwe beglazing. Van belastinggeld! Hoe lang staat het gebouw?

 • Oppietoppie

  Dat beton meer werkt als het aan de buitenzijde is geplaatst, ach genoeg voorbeelden van en het is prima op te lossen. Het stadion van Nervi in Rome is ook sterk vervuild maar is nog lang geen bouwval met een aantal betonreparaties. Ik zou mij meer zorgen maken om de kozijnen en de afwatering van het beton als ik de link van Nico Hendriks bekijk…

 • hoge drukspuit? de ramen lappen, klaar is kees?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *