Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Waar is nog plek?

Op een bouwplaats werd deze bouwfout aangetroffen. De communicatie tussen de vlechter, ventilatie en rioleringsinstallateur is niet helemaal goed verlopen. Nadat de vlechter de benodigde wapening voor de verstrekte strook bestaande uit beugels en langsstaven heeft gelegd, kwamen de installateurs er achter dat hun leidingen op dezelfde plek moesten liggen. Er bleef dus weinig ruimte over. Beter was het geweest om even van te voren te overleggen.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Waar is nog plek?

 • Leon

  @WV
  Kun je het ze kwalijk nemen? Ja en nee. Dergelijke fouten vinden hun oorsprong in de voorbereiding, op papier/in de PC. Dat ben ik met je eens. Maar het is wel wat makkelijk om maar gewoon door te knoeien zonder stil te staan bij de gevolgen. Als installateur zou je toch in de gaten moeten hebben dat er iets niet klopt op het moment dat je in de wapening moet gaan lopen hakken? En als je er dan zelf niet van overtuigd bent, dan is er toch altijd nog een hoofduitvoerder die weet wat er gaande is?

 • WV

  Dergelijke situaties komen helaas vaker voor. Vlechters en, in mindere mate, installateurs (hoewel die ook wel eens wat wapening doorknippen of weghalen) kun je dit niet kwalijk nemen. Vaak ontstaat dit door gebrek aan kennis en ervaring van werkvoorbereiders en uitvoerders.

 • T.Smetsers

  Bij de constructeur vloerenleverancier zullen zijn nekharen recht overeind gaan staan als hij dit ziet . Zwaar afkeuren dus .
  Ik ben er bijna 100% zeker van dat dit een geval van geen overleg is ,wat bij vloeren zoveel voorkomt. De constructeur (vloeren) krijgt in de voorbereiding bijna nooit het leidingenverloop te zien ,zodat hij dit in zijn berekening kan meenemen met extra wapening ofzo. Dit komt in de praktijk helaas veel voor is mijn ervaring.

 • RB

  De fout ligt niet zo zeer bij installateurs en vlechters…
  Het leidingverloop lijkt mij niet aan de eisen te voldoen; onderlinge afstand te klein, te dicht bij de vloerrand en parallel doorkruisen van een versterkte strook.

  Vraag is dus of de aannemer het leidingverloop wel correct heeft ingediend en of de opmerkingen van de leverancier verwerkt zijn en of deze doorgespeeld zijn naar de installateurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.