Ga naar hoofdinhoud

Wapening afgekeurd

Een uur voor het storten van de verdiepingsvloer wordt de aannemer nog even gebeld om de wapening te controleren. In een schuine hoek moesten onder en boven extra staven met haken rond 16 en rond 20 aangebracht worden omdat op de begane grond een overstek in de woning was getekend. Ter plaatse moest extra wapening aangebracht worden, maar niet op deze manier. De stort is stilgelegd en op de juiste manier aangepast.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

7 reacties op “Wapening afgekeurd

 • brutus

  Misschien is dit wel de allerslechtste foto vn een bouwfout(?) die ik ooit gezien heb? ook de tekst wordt je niet echt wijzer van..

  Misschien verdienen deze artikeltjes ook hiervoor een verkiezing? Slechte artikel over een bouwfout ooit?

 • Peter de Wit

  Dit is nou eens een bouwfout die ik graag zie in dit forum!

 • Toezichthouder

  Beste mensen, sorry maar ik zal het nog eens proberen te omschrijven. Inderdaad een beetje te kort door de bocht gegaan.

  Het gaat om een schuine overstek in de verdiepingsvloer van een woning. Op de begane grond is dit een buitenruimte grenzend aan de keuken en op de verdieping is dit gewoon verblijfsgebied.
  Om de sterkte van de vloer te bereiken zijn door de constructeur staven ingetekend van rond 16 en rond 20 (onder en boven) met aan de uiteinden haken die in de stalen UNP vallen.
  Wat er niet aan klopt rb?? Nou de staven moeten natuurlijk elkaar overlappen en nu raken ze elkaar niet eens, maar ik had verwacht dat de lezers van dit forum dat wel zouden zien. En natuurlijk mag wapening wel op de plaat liggen Eur van Andel.

 • rb

  @eur van Andel… Dus bij een breedplaatvloer mogen staven niet los op de plaat liggen? U heeft veel ervaring met het wapenen van vloeren begrijp ik… Verder is de foto en de gegeven info wel erg wazig danwel subjectief om een oordeel te kunnen vellen, vandaar mijn eerdere opmerking.
  Graag hoor ik daarom van de inzender concreet wat er niet goed is en hoe het dan wel had gemoeten.

 • TheoR

  De foto spreekt boekdelen, aan de tekst kan ik ondanks een zeer brede bouwkundige ervaring geen touw vastknopen. Ons mooie vak bestaat onder andere bij de gratie van een helder, vakmatig en eenduidig taalgebruik.

 • Eur van Andel

  Nou, door de dikke staven aan de andere wapening te vlechten. Niet los op de grond leggen.

 • rb

  Niet op deze manier, maar hoe dan wel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *