Deze buitenunits van de luchtwarmtepompen zijn direct achter de gevel geplaatst. Uiteraard om een zo kort mogelijke leidingafstand te hebben. Of het fraai is en geen overlast geeft, zijn vragen van een andere orde. Daarbij zijn ze ook nog eens op korte stalen balkjes gezet, die vlak na de oplevering van de woningen al beginnen te verzakken.
@bas
Het antwoord laat zich raden. “Nee, maar…”. De ellende is vaak ook nog dat je het de installateur op de werkvloer vaak ook niet eens 100% kwalijk kan nemen. Wie betaalt, bepaalt. En als de goedkoopste doch foute opstelling éénmaal op papier staat dan ben je ‘m zo nog niet kwijt. Helaas…
Hier volstaat de vraag aan diegene die dit heeft opgeleverd: “Als dit jouw eigen huis was, zou je het dan ook zo doen?”
Helaas is dit eerder de dagelijkse gang van zaken dan een uitzondering.
Het komt tegenwoordig in de bouw maar al te vaak voor dat installateurs(en bouwers) niet weten hoe ze bepaalde producten en apparatuur moeten installeren. Er is geen tijd om je te verdiepen in de installatiehandleidingen en de veelgehoorde smoes is: ” Dit doen we altijd zo”.
Naast de installateur moet je hier ook de projectontwikkelaar aanpakken. Er is in dit plan kennelijk geen rekening gehouden met het plaatsen van deze units, want op deze wijze doe je dat niet. En wie zit er weer met de gebakken peren? De klant natuurlijk! Als we maar lekker verdienen aan deze projectjes, hoe het eruit komt te zien maakt niet uit!
Wat een prutswerk. Die units gaan elkaar tegenwerken!! Sufferd van een installateur.
Dit is “installatie-terrorisme”. De betrokken installateur en/of adviseur schofferen hiermee de branche!