Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Wasbak weggewerkt

Deze foto is gemaakt op een toiletblok op een camping in Frankrijk. Wegens de doorloop was er geen ruimte meer voor de wasbak. Dan maar in de muur, kun je in ieder geval je handen wassen.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

10 reacties op “Wasbak weggewerkt

 • BTtje

  als het een strak witte muur was ipv tegels, noemden ze het modern / architectonisch. gewoon een slimme mooie oplossing als je toch al teweinig ruimte heb. als dit tegenwoordig de bouwfouten zijn gaat het dus wel goed in de bouw

 • Ernst Kleeblatt

  @Frank: dat ding met die schroefjes staat bekend als een tegelraam. Het heeft in de gegeven situatie één nadeel: je kunt de naden niet afkitten waardoor achter dat raam door morswater na verloop van tijd een smeerboel ontstaat.
  Verder vind ik het een creatieve oplossing. Wat meer ruimte en een afgewerkte dagkant had ik persoonlijk mooier gevonden.

 • ton aalmans

  Dit is helemaal niets nieuws, mijn opa metselaar van beroep bij de Zuid Limburgse Domaniale mijn, had dat ook op zijn toilet zo ingebouwd. Naar mijn gevoel nog wat mooier, met een grote nis voor de wasbak een kleine nis centraal daarboven voor de muurkraan en er onder een langwerpige nis voor de sifon. Dat alles mooi rond gestukadoord en met olieverf behandeld. Jammer is dat ik er nooit een foto van genomen heb.

 • Heerlijk die Franse slag, kunnen wij als rechte polder lijnen Nederlanders nog veel van leren!

 • kris b

  Mensen toch, leer eens een onderscheid te maken tussen bouwFOUTen & niet-conventionele oplossingen. Dit is idd. briljant!

 • fred

  Briljant!!

 • Frank

  Leuk hoor. D’r is echt over nagedacht. Zelfs voor de bereikbaarheid van de sifon is een voorziening aangbracht, getuige de twee vlakke moeren/popnagels/whatever waardoor de twee groene tegenks en de twee witte stukjes weggehaald kunnen worden.

  @Leon:
  Naar mijn idee hoeft een dergelijke nis echt niet rechthoekig te zijn. Rond was best mooi geweest en is zelfs makkelijker schoonmaken. Maar toegegeven, dan moet het wel behoorlijk afgewerkt worden. Bijvoorbeeld met een wat matjes met mozaïektegeltjes.

  De hier gebruikte, ietwat postmoderne vorm van de nis is wat dat betreft niet echt praktisch.

 • Leon

  Op zich niet eens zo’n gek idee, een nis met een wastafeltje. Maar zorg dan wel voor een fatsoenlijke nis. Dus één waar rondom tegels zitten, waar je handen ook fatsoenlijk in passen en waar je je handen niet snijdt aan de scherpe tegelranden. Gewoon een rechthoekig vak dus, halve meter hoog ongeveer. Ziet er beter uit en is praktischer voor zowel de gebruiker als de schoonmaker. En gezien het snijwerk ook voor de tegelzetter 🙂

 • Martin

  Bouwkosten = bouwfouten
  Stop de tijd….

 • Martin

  Als campings en die in Frankrijk in het bijzonder maatstaf zijn of worden voor bouwkosten, dan kunnen jullie daarvoor beter een aparte site oprichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.