Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Weinig roest

Cortenstaal moet roesten. Maar dan heeft het wel vocht nodig. En dat is op de zijgevel van dit gebouw wel het geval, maar op de voorgevel niet. Door het overstek is op het portaal rond de entree nog maar weinig roest te zien.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

6 reacties op “Weinig roest

 • Ernst Kleeblatt

  Helemaal met Leon eens. Cortenstaal moet je niet toepassen op een gevel en al helemaal niet op een plaats waar je bij regen onder door kunt lopen. De roest sporen op straat geven al aan dat je bij regen deze troep ook op je kleren krijgt.

 • Zoals ik al eerder heb opgemerkt is het peil van de bouwfouten, de presentatie en de bijbehorende uitleg bijzonder laag.
  De redactie zou er goed aan doen eventuele fouten met zorg uit te zoeken, uit te leggen wat er fout is gegaan en hoe dit in het vervolg beter kan.

 • Aad Verbeek

  In je ontwerp moet je met deze effecten rekening houden.

 • Leon

  Tja je kunt je afvragen of de materiaalkeus in dit geval handig is. Zoals dat eigenlijk altijd geldt voor onbehandelde materialen, denk aan red ceder. Je krijgt door verschillende weersinvloeden dan toch verschil in uitstraling en dat komt hier de entree zeker niet ten goede. Maar zoals Herman al zegt: die regen kan je ook kunstmatig aanbrengen…

 • Theo.R

  Wat suggereert de redactie hier? Dat men beter voorgepatineerd Cortenstaal had moeten toepassen voor het geval dat dat bestaat? Dat de vormgeving anders had moeten zijn? Ik breng in herinnering dat er ooit schade was aan het voorgepatineerde koper op de gevels van het NeMo-gebouw in Amsterdam: de patina-laag verdween op plekken waar onbehandeld koper op grond van de positie op of aan het gebouw niet of minder zou patineren. Een als het ware omgekeerde reactie. Kom op redactie: kom eens met echte bouwfouten!

 • herman

  Even tuin slang er op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.