Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Zicht ontnomen

Dit complex in Moerkapelle is recentelijk aan de eigenaren opgeleverd. Het elektriciteitshuisje belemmert behoorlijk het uitzicht van een van de appartementen. Je vraagt je af hoe het mogelijk is dat zoiets door alle procedures komt en dat de woning nog wordt verkocht ook.

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

4 reacties op “Zicht ontnomen

 • ron

  tijmen.

  iets is fout als het volgens de regels of voorschriften isontworpen, gebouwd, onderhouden. alle andere zaken zijn aan de esthetica gerealteerd.

  geen van bovenstaande zaken is naar mijn mening aan de orde; dus geen bouwfout.

  smaken verschillen. maar daar mij is een andere smaak of wansmaak niet fout.

 • tijmen

  Ik vind dit niet een kwestie van wennen. Dit zou ik niet kunnen bedenken. Dit is gewoon fout..

  Behalve als zoals Ahmed zegt het huisje weer weg gaat natuurlijk.

 • ron

  werkelijk waar redactie , willen jullie dit als bouwfout aanmerken. uitzicht is geen recht. en er zijn wel schrikbarende voorbeelden, zeker waar we meer en meer gaan verdichten. Schoonheidsprijs verdient het niet maar een bouwfout is het zeker niet. Ik wijs erop dat het pand hoger ligt en men er overheen kijkt. Daarnaast zullen dit soort zaken vaker gaan voorkomen nu we bezig zijn met een energietransitie. Trafo huisjes zullen vaker ingepast moeten worden in (bestaande ) omgeving.
  We zullen hieraan moeten wennen, net als de zonnepanelen, in den beginne onogelijk en nu ze standaard al in het ontwerp worden meegenomen worden ze of niet of veel minder storend. Komt bij dat deze moier vomgegeven wordt.

 • Ik zou dit niet als een bouwfout willen bestempelen enkel op basis van deze foto. Waarschijnlijk zijn er plannen om het trafohuisje te verplaatsen en is het nu al niet meer in gebruik. Het is al niet normaal dat een woning zo dicht op een trafohuisje zit wegens beperkingen vanuit milieuwetgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.