Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Zinken opstand

Dit bijgebouw is strak gedetailleerd met een zinken kap als muurafdekker en een verholen goot onder de strak aansluitende pannen. Alleen jammer dat de zinkwerker niet wist hoe hij het zink moest zetten op de overgang van metselwerk naar goot. En dus heeft hij het maar niet gezet en is het gewoon rechtop gezet. In ieder geval was dat de gemakkelijkste oplossing.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Zinken opstand

  • Jan-Willem

    Hoezo uitvoerder? Kijk eerst eens goed naar de foto ter plaatse van het uitstekende zink. Wanneer dit er niet op deze wijze had gezeten was er wel een heel erg groot gat zichtbaar geweest vanaf de zijkant naar de onderste dakpan. Denk dus eerder een giga ontwerpfout mbt de maatvoering van het dak, de gevel en de goot. Het is nu zeker niet fraai, maar wanneer het zink was weggelaten door de zinkwerker was het een nog veel groter schandaal geweest als nu het geval is.

  • Erwin

    Het is niet alleen lelijk, maar ook hartstikke lek. Tussen het metselwerk en de uitstekende goot kan het regenwater gewoon vrolijk naar binnenfietsen. Wat voor uitvoerder was het die dit gepikt heeft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.