Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Zorgvuldig afdekken

Deze betonnen band in de gevel is zorgvuldig afgedekt met dpc-folie om vervuiling door valspecie te voorkomen. Dat is prima gelukt. Jammer alleen dat de valspecie nu wel de bovenliggende steen heeft gesmet. Terwijl dat simpel te voorkomen was door de valspecie zo nu en dan te verwijderen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Zorgvuldig afdekken

  • Jaap van den Bosch

    Dit heeft toch niks meer met een bouwfout te maken, wat Erik zich ook al af vraagt, dit is wat slordigheid van overtollige specie die niet direct is opgeruimd, had beter wel direct kunnen gebeuren, dat is zo.
    Ik denk dat bouwwereld wat meer praktijk deskundige mensen op de stoel moet hebben, die dit soort onzin er eerst uit filteren, voordat ze het gaan plaatsen, met dit soort foto’s kun je elke week het blad geheel vullen.
    Ik weet dat uit mijn tijd van bouwfonds opzichter de mensen van alles liepen te fotograferen, en dat in het weekend aan hun bezoek lieten zien, waardan ook zo’n pseudo bouwkundige deel vanuit maakte, en s’maandags smorgens kreeg ik te horen wat oom Wim of oom Kees die ook in de bouw zat er van vond, en of het niet anders kon, dit soort onzin moet je weten te scheiden van de echte problemen, en dat zie ik ze bij bouwwereld inderdaad ook niet doen, zijn drukker met te vertellen dat ze nu ook op facebook en twitter staan, want dat is zo belangrijk, let wel met zo’n beetje hetzelfde van wat je nu ziet.

  • Erik

    Is dit zo’n grote fout. De specie is te verwijderen. Ik zou eerder wat zeggen van het feit dat doordat de afdekking met specie zo lang blijft liggen het regenwater optrekt en dus voor alggroei op de voegspecie zorgt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.