Ga naar hoofdinhoud
Bouwfouten

Zwevende lichtstraat

De lichtstraat is geplaatst zonder raveling. Aan één lange zijde ondersteund door de hoofdconstructie. De andere zijde is niet opgevangen. Een oplossing kan zijn om twee profielen te plaatsen tussen de hoofdconstructie. Hierop kan dan over de lange zijde een profiel geplaatst worden ter ondersteuning van de lichtstraat.

 

Deze bouwfout werd ingestuurd door een lezer van Bouwwereld.nl. Heeft u ook een bouwfout? Zend hem hier in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Zwevende lichtstraat

  • robert

    Die schroeven lijken me eerder gebruikt om de voet van de lichtstraat vast te schroeven maar zonder verdere informatie weet ik niet of je dit soort zaken wel in deze rubriek moet plaatsen.Het wordt een beetje in het wilde weg speculeren……….

  • Laurens

    Het kan zijn dat de raveling op het dak geplaatst is. De stalen dakplaten lijken in de cannelures naar boven geschroefd te zijn.
    Als daar bijvoorbeeld een houten balk ligt met voldoende lengte, draagt die zijn krachten weer af op de dakplaten die doorlopen. Of dat constructief voldoende is, kan uitgerekend worden. Ook zou de wijze van bevestigen in die raveling goed bekeken moeten worden mbt de overtrek- en uittrekwaarden van de bevestigers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.