Ga naar hoofdinhoud
Akoestiek

Akoestisch comfortabel wonen in monumenten

Oude monumentale panden zijn geliefd om in te wonen, met veel originele, karakteristieke elementen, zoals fraai gedetailleerde houten vloerbalken, ornamentenplafonds, oude metselwerk wanden of monumentaal behang, nog intact én in zicht. Maar hoe kun je dit combineren met akoestisch comfort?

Bij LBP|SIGHT werken we regelmatig aan verbouwings- of restauratieprojecten van monumentale panden. Het is daarbij vaak de uitdaging om een bijdrage te leveren aan praktische en niet standaard bouwkundige oplossingen, zodanig dat het beste compromis wordt bereikt tussen de monumentale waarde en het akoestisch (en bouwfysisch) comfort. Hiervoor is het belangrijk om opdrachtgevers inzicht te geven in verschillende mogelijkheden en dit zodanig te vertalen dat zij zelf een onderbouwde keuze kunnen maken op welk gebied ze de nadruk willen leggen: comfort of monumentale waarde.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.