Ga naar hoofdinhoud

175 jaar KIVI Engineering festival

kivi

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs bestaat dit jaar 175 jaar. Dit 35e lustrum met als thema Engineering Continuous Transition wordt op 10 september 2022 afgesloten met een Engineering Festival in Delft.

Het KIVI Engineering Festival in het auditorium van de TU Delft is hét moment waarop alle doelgroepen; ingenieurs, young professionals, studenten en zelfs het hele gezin, engineering beleven kunnen! De technologie, innovatie en uitdagingen waar de branche voor staat, komen voor jong en oud levensecht dichtbij. Deze dag draait om de kick van nieuwe dingen ontdekken, verdiepen tijdens kennissessies, talenten ontwikkelen, kansen herkennen en natuurlijk 175 jaar KIVI-ingenieur vieren! Kinderen wanen zich jonge wetenschappers en volwassenen vergapen zich aan de robottechnieken, we maken processen weer spannend en blikken terug op een rijke historie.

Experience voor jong en oud

Gedreven door bevolkingsgroei, welvaart, innovatie en klimaat verandert onze maatschappij noodzakelijkerwijs met ontzagwekkende snelheid. De rol van de ingenieur is groot en heeft impact op vrijwel ieder thema in ieders leven. Of het gaat over procesengineering, ontwerpen van gebouwen, data engineering of het ontwikkelen van een nieuwe manier waarop we op minder vierkanten meters gewassen telen; de ingenieur heeft een sleutelrol.

Aan de hand van actuele thema’s kunnen bedrijven, overheid en onderwijs aan de slag om hun eigen interactieve demonstratie te creëren waar bezoekers eventueel zelf ook kunnen ontdekken en nieuwe technologieën ervaren. Een beleving voor leden, young professionals en het grote publiek. De wereld van de ingenieur wordt op 10 september tastbaar interessant voor jong en oud.

In 5 collegezalen van het congrescentrum in de TU Delft vinden sessies plaats over verschillende onderwerpen zoals Energietransitie, Artificial Inteligence, Offshore transitie, Transporttransitie, Woning- en utitileitsbouwtransitie, digitale transitie en industrietransitie.

Speciaal voor studenten organiseert ERIKS in de ochtend en de middag, parallel aan de breakouts, de Hydrogen Challenge; een business case waarin studenten hun talent kunnen laten zien en vooral kunnen kijken waar in de praktijk de uitdagingen liggen voor de energietransitie.

Voor meer informatie en aanmelden, ga naar de website van het KIVI.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *