Ga naar hoofdinhoud

24 uur architectuur

Op 22 en 23 juni vindt de Dag van de Architectuur plaats. Thema deze keer is ’24 uur architectuur’. Centraal staan gebouwen waar 24 uur per dag wat te doen is zoals stations, ziekenhuizen, (lucht)havens, energiebunkers en gevangenissen. Deze gebouwen moeten de gebruikers dag en nacht in hun behoefte voorzien.

Op 45 plaatsen in Nederland zijn in totaal maar liefst 250 evenementen. Zo zijn er fiets-, bus- en boottochten, (nacht)rondleidingen, kinderactiviteiten, debatten en tentoonstellingen. Er worden veel gebouwen opengesteld die hun voormalige 24-uursfunctie verloren hebben en een nieuwe bestemming hebben gekregen. Voorbeelden hiervan zijn de Koepelgevangenis in Arnhem, het voormalige SHELL-gebouw in Rotterdam en de watertoren op Rotsoord in Utrecht.

Op de site van de Dag van de Architectuur zijn alle activiteiten te vinden. Via Twitter (@DvdArchitectuur) en Facebook loopt een fotowedstrijd, waarbij deelnemers kans maken op de 24 uur architectuur-klok. De Dag van de Architectuur wordt georganiseerd door BNA.

Foto: Thea van den Heuvel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *