Ga naar hoofdinhoud

438 Miljoen voor innovatie van energie

Voor de komende vier jaar is 438 miljoen euro beschikbaar voor energie-innovatie. Minimaal 210 miljoen komt beschikbaar voor de zeven themas van EnergieTransitie. Dit schrijven minister Van der Hoeven van Economische zaken en minister Cramer van Ruimte en Milieu in de Innovatieagenda Energie, die zij op 3 juli 2008 naar de Tweede Kamer hebben gestuurd.

‘Schoon en Zuinig’
Eind vorig jaar heeft het kabinet het werkprogramma ‘Schoon en Zuinig’ uitgebracht, dat als doel heeft in Nederland één van de meest efficiënte en schone energievoorzieningen tot stand te brengen.

Ongeveer de helft van het geld komt ten goede aan de themas van EnergieTransitie, een energiedenktank van wetenschappers, bestuurders uit het bedrijfsleven en milieuorganisaties. Zeven aandachtsgebieden zijn aangewezen. Eén daarvan is de gebouwde omgeving.

Nieuwbouw
Doelstelling is onder andere dat alle nieuwbouw vanaf 2020 klimaatneutraal moet zijn. Hiervoor worden bijvoorbeeld belemmeringen in de regelgeving rond koude- en warmte-opslag weggenomen. Ook zal de overheid co-ontwikkeling van integrale concepten door industrie en kennisinstituten stimuleren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *