Ga naar hoofdinhoud

5 tips voor het schilderen van je plafonds

Een muur schilderen is een klus die bijna iedereen wel kan doen. Het vergt af en toe wat uithoudingsvermogen, zeker als je meerdere muren per dag wilt aanpakken. Toch is dit bijna voor iedereen die een beetje secuur is wel weggelegd. Een plafond daarentegen is een ander verhaal. Hier moet je namelijk boven je hoofd schilderen en het trekken van nette banen is hierdoor een stuk lastiger. Ook gaat het om een groot oppervlak, wat het lastig maakt om geen schilderlijnen te maken. We geven je graag wat tips.

1. Bescherm je vloeren en muren

Een echte beginnersfout is om gewoon te starten zonder voorbereidingen. De verf gaat spetteren en misschien zelfs een beetje druipen, dus het is ontzettend belangrijk om je vloeren en muren goed te beschermen met zeilen en veel schilderstape. Als je deze stap eigenlijk al te veel vindt, is het tijd om een schildersbedrijf in te huren en niet door te gaan met de klus. Meer informatie vind je hier.

2. Werk met voldoende licht

Bij elke schilderklus is het belangrijk om voldoende licht te hebben. Of je nu daglicht gebruikt of flinke bouwlampen maakt eigenlijk niet uit, zolang je maar geen schaduwen hebt. Probeer van het raam af te werken met je gezicht richting het raam, zodat je het licht goed laat schijnen op de stukken die je net gehad hebt. Zo kun je foutjes nog snel corrigeren.

3. Kies een goede kwaliteit verf

De klus is al pittig van zichzelf, dus maak het jezelf niet nog een stuk moeilijker door goedkope verf te scoren. Hiermee moet je meerdere lagen schilderen en dus ben je een stuk langer bezig. Daarnaast blijft goedkopere verf vaak minder lang mooi en ben je over een paar jaar nogmaals aan de beurt.

4. Gooi de deuren en ramen open

Naast dat de verflucht aardig aanwezig zal zijn, is het belangrijk dat het niet al te warm is binnen. Zo kun jij lekker doorgaan zonder het te heet te krijgen, maar ook droogt de verf minder snel. Hierdoor kun je foutjes gemakkelijker corrigeren en hoef je minder snel te werken om de aanzetstrepen te voorkomen.

5. Probeer het in een keer af te maken

Uiteraard moet je een keer tussendoor wat drinken en eten, maar probeer de klus in één keer af te maken. Zo voorkom je strepen en oneffenheden. Daarnaast is het gewoon wel fijn als het in een keer af is, nietwaar?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *