Ga naar hoofdinhoud

Een platform voor de dakenbranche

aardgasvrije wijk, proeftuin

Een vakbeurs, een congres en een prijsuitreiking (de Nico Hendriks Award) maken deel uit van het Nationale Daken Event dat 27 en 28 januari wordt gehouden in het NBC te Nieuwegein.

Juist in deze tijd liggen er grote kansen voor de dakenbranche. Denk alleen maar aan de opkomst van de solarbranche en het verbod op asbestdaken per 2024. Ook de bouwregelgeving en kwaliteitsborging is aan belangrijke veranderingen onderhevig. Kennisuitwisseling en het onderhouden van het netwerk is in deze periode, nu de bouw langzaam weer uit het dal klimt, van levensbelang.

Platform voor dakenbranche

Het event is een initiatief van een aantal samenwerkende, onafhankelijke marktpartijen (BDA Groep, Lindeman Events en DGI Dak & Gevel Ingenieurs). Feitelijk is het Nationale Daken Event de samenvoeging van de Nationale Dakendag en het Dak Event. Met deze samenwerking wordt een platform voor de dakenbranche in het leven geroepen waar bedrijven zich kunnen presenteren, professionals elkaar kunnen ontmoeten en waar, middels het Nationale Daken Congres, kennis over actuele onderwerpen wordt uitgewisseld.

Sprekers

Tijdens de congressen zullen verschillende vooraanstaande sprekers ingaan op bestaande en nieuwe randvoorwaarden die gelden voor de totstandkoming van kwaliteitsdaken. De sprekers zullen een overzicht op maat bieden van de impact van de veranderende bouwregels (o.a. in het kader van de Stelselherziening Kwaliteitsborging) op de techniek. Tevens zullen zij innovatieve oplossingen voor knelpunten bieden.

Dak van het Jaar

Aanvullend wordt de Nico Hendriks Award uitgereikt, de prijs voor het Dak van het Jaar 2015. Het Dak van het Jaar is het project dat in 2015 is uitgevoerd en zich heeft onderscheiden op het gebied van kwaliteit en innovatie. Zie voor meer informatie www.dakvanhetjaar.nl.

Voor meer informatie over en inschrijven voor het Nationale Daken Congres kijk op www.nationaledakenevent.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *