Ga naar hoofdinhoud

80.000 energielabels voor corporatiewoningen

Van de 100.000 uitgegeven energielabels zijn er ongeveer 80.000 aan corporatiewoningen uitgereikt. Dat meldt het ministerie van VROM. Veel corporaties gebruiken de labeling als een van de indicatoren om het strategisch voorraadbeleid vorm te geven. Ook geeft de labeling de betrokken corporatie een handvat om de ambities op energiegebied te benoemen.

De meeste van de 100.000 uitgegeven labels vallen in de D-klasse (ruim 20.000), gevolgd door de E-klasse (ruim 19.000) en de C-klasse (17.500 labels). Van de gelabelde huurwoningen bezit 48 procent een label E, F of G, zo blijkt uit cijfers van SenterNovem. Door deze woningen met voorrang te renoveren, wordt de levensduur van de woning verlengd, het milieu geholpen en genieten de bewoners van veelal fors lagere woonlasten.

Dat er relatief weinig A- en B-labels zijn verstrekt, komt doordat de woningen die in deze klasse zouden vallen vaak jonger zijn dan 10 jaar. Deze jonge woningen hoeven niet gelabeld te worden, maar kunnen volstaan met de berekening van de energieprestatiecoëfficiënt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.