Ga naar hoofdinhoud

Aardbevingsbestendige woningen

aardbevingsbestedig wonen

Wetenschappers, ingenieurs en aardbevingsdeskundigen spreken over de nieuwste kennis rondom het versterken van woningen in het bevingsgebied van Noordoost-Groningen. Hoe zijn de versterkingsanalyses gemaakt? Wat kunnen we leren van internationale oplossingen bij vergelijkbare omstandigheden van zachte ondergrond en specifieke aardbevingstrillingen? De NAM deelt tijdens dit symposium opgedane inzichten over bevingsbestendige nieuwbouw. Ook komt aan bod hoe Groningers zelf de veiligheid, risico’s en stress ervaren.

Lees ook:

Datum & tijd: dinsdag 24 maart 2020, van 18.00 tot 20.30 uur

Plaats: Aula Academiegebouw Rijksuniversiteit Groningen, Broerstraat 5, Groningen

Meer informatie: Website KNAW

Met:

  • Cisca Wijmenga, rector magnificus Rijksuniversiteit Groningen –  Welkom: het belang van de aardbevingsproblematiek en de wetenschap.
  • Tom Postmes, hoogleraar sociale psychologie aan de Rijksuniveristeit Groningen – Veiligheid voorop en de burger centraal? Het perspectief van Groningers.
  • Joost Walraven, voorzitter NPR 9998 Commissie – De ontwikkeling van de NPR 9998 van 2015 tot in de toekomst.
  • Joop Paul, directeur ingenieursbureau Arup – Over ervaringen met aardbevingsversterken van bestaande woningen.
  • Julia Finkielsztajn, MSc, project manager NAM – Wat kunnen we  leren van de successen van de NAM nieuwbouwregeling uit de afgelopen zes jaar?
  • Ihsan Bal, lector Hanzehogeschool, internationaal aardbevingsdeskundige – Mythen en misvattingen rond de aardbevingsproblematiek  in groningen

Mick Eekhout, emeritus hoogleraar productontwikkeling en directeur Octatube, Delft, KNAW-lid en architect, is moderator van dit symposium.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website van de KNAW. Of neem contact op met Ella Uijtdewilligen, [email protected], telefoon 020-55107010.

U bent van harte welkom bij dit symposium. Deelname is gratis, maar aanmelding is noodzakelijk. Dat kan via het aanmeldformulier op de website

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *