Ga naar hoofdinhoud

Academie Renovatie en Transformatie start in september

Het Nationaal Renovatie Platform (NRP) organiseert met de TU Delft, Nyenrode en de Hogeschool Utrecht de NRP Academie voor Renovatie en Transformatie. Dit is een unieke opleiding, die is ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen de partners van het NRP en instellingen uit het hoger en wetenschappelijk onderwijs. De start is in september en aanmelden kan vanaf nu.

De NRP Academie richt zich op het verwerven van kennis, inzicht en vaardigheden die nodig zijn voor de innovatie van de renovatie- en transformatiepraktijk. Na het volgen van de NRP Academie ontvangt de cursist een diploma van door de praktijk erkend renovatie- en transformatieprofessional. Diverse gerenommeerde onderwijsinstellingen werken aan de opleiding samen onder verantwoordelijkheid van prof. Vincent Gruis, hoogleraar Housing Management aan de afdeling Real Estate & Housing van de TU Delft. De ruim zestig partners van NRP leveren zelf een belangrijke bijdrage aan deze opleiding door actuele kennis en ervaring in te brengen. Het Nationaal Programma Herbestemming steunt de opleiding.

Integraal karakter

De NRP Academie voorziet de renovatie- en transformatieprofessional van bagage om succesvol te opereren in een veranderend werkveld. Vanuit het eigen specialisme wordt de verbinding gemaakt met betrokkenen uit andere vakgebieden. Door het verenigen van belangen lukt het om complexe projecten daadwerkelijk van de grond te laten komen. De NRP Academie leert cursisten change agent te worden in de eigen organisatie en projecten. Uniek is het integrale karakter van de NRP Academie. Verschillende disciplines èn de praktijk worden met elkaar verbonden in vier modules met het accent op Veranderen, Verbinden, Verdienen en Verbouwen.

De NRP Academie is een opleiding van één jaar en richt zich op in de praktijk werkzame professionals die zich verder willen bekwamen in het vakgebied van renovatie en transformatie. De opleiding start in september 2013 en eindigt eind juni 2014. De aanmelding is vanaf heden geopend. De brochure en het inschrijfformulier  zijn te vinden op de site van het Nationaal Renovatie Platform onder de tab NRP Academie.

Het Nationaal Renovatie Platform is een netwerk van private organisaties uit de breedte van de vastgoedsector en is in 2011 opgericht om het duurzaam gebruik van de bestaande gebouwde omgeving te bevorderen door middel van renovatie en transformatie. Daarvoor zijn kennis en inspirerende voorbeelden nodig, randvoorwaarden die herontwikkeling en investeringen aantrekkelijker maken en mensen die er met plezier en liefde aan werken. Eén van de speerpunten van het NRP is het bevorderen van het kennisniveau en vaardigheden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.