Ga naar hoofdinhoud

Actuele informatie over duurzaam bouwen

De ontwikkelingen in duurzaam bouwen volgen elkaar snel op. Met het nieuwe digitale basisdocument ‘Basisdoc: XS 2 duurzaam bouwen’ komt SenterNovem tegemoet aan de vraag vanuit onderwijs en marktpartijen om nieuwe informatie direct beschikbaar te stellen. Studenten, docenten en bouwprofessionals kunnen voortaan snel beschikken over actuele informatie over duurzaam bouwen. Basisdoc: XS 2 duurzaam bouwen biedt een overzicht van voorbeelden, richtlijnen, wetgeving en relevante ontwikkelingen omtrent duurzaam bouwen. Het document is te raadplegen via www.duurzaambouwen.senternovem.nl

Duurzame nieuwbouw
Basisdoc: XS 2 duurzaam bouwen bevat een aantal nieuwe praktijkvoorbeelden over duurzame nieuwbouw. Daarnaast komen onder andere de nieuwe energieprestatie-eisen voor de utiliteitsbouw per 1 januari 2009, financieringsmaatregelen (een specifieke hypotheek met rentekorting), beheer- en de realisatiekosten van duurzaam bouwen (total cost of ownership) en energie als onderdeel van efficiënt onderhoud en beheer aan bod. Ook maatschappelijk relevante thema’s, zoals ‘Cradle to Cradle’ (of C2C, van wieg tot wieg) zijn verwerkt. De impuls van de documentaire ‘An inconvenient truth’ van Al Gore in 2006 is in deze nieuwe versie merkbaar.

Digitaal en actueel
Basisdoc: XS 2 duurzaam bouwen is een actualisatie van de versie uit 2006. In de nieuwe publicatie verwijzen hyperlinks naar informatie op de sites van SenterNovem en externe marktpartijen. Nieuwe relevante informatie op deze websites wordt automatisch verwerkt in het Basisdocument. Daarmee blijft het Basisdoc: XS 2 duurzaam bouwen up-to-date.

Bron: Senter Novem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *