Ga naar hoofdinhoud

Advies en ontwerp Heijmans onder één dak

Heijmans bundelt zijn advies- en ontwerpdivisies in een nieuwe organisatie met de naam Breijn. Hoewel het lettertype van het Breijn-logo hetzelfde is als dat van Heijmans, moet de nieuwe naam de onafhankelijkheid van het bedrijf benadrukken. Volgens Breijn-directeur Marcel Noltenius van Elsbroek kan zijn bureau de markt een totaalproduct bieden.

Breijn is een speciale organisatie. “Wij zijn het eerste ingenieursbureau dat duidelijk aangeeft dat we bij een aannemer horen. Dat doen we bewust omdat we daarmee aangeven behalve de kennis over ingenieursdiensten, ontwerp en advies ook uitvoeringskennis naast ons te hebben”, zegt Noltenius van Elsbroek.

Externe markt
Uit onderzoek blijkt dat vooral gemeenten op prijs stellen dat de nieuwe organisatie van Heijmans een andere naam draagt. “Wij kunnen ons daardoor tevens onafhankelijker opstellen”, aldus de directeur.

In de toekomst wil Breijn zich graag richten op consultancy op het gebied van mobiliteit. Volgens de preses is het daarom van groot belang om op de externe markt te werken. “Als je alleen intern werkt, dan is er voor goede mensen weinig uitdaging”, zegt hij. Breijn telt circa 300 personeelsleden.

Bron: MKBnet

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.