Ga naar hoofdinhoud

Afgeronde kopgevel voor stadhuis Beverwijk


De bouw van het stadhuis in Beverwijk kan beginnnen. Met zijn afgeronde kopgevel en torenelement richt het gebouw zich nadrukkelijk naar het plein. Ontwikkelaar NS Poort en Dura Vermeer Bouw Haarlemmermeer hebben de aannemingsovereenkomst voor de bouw van het Stadhuis in Beverwijk ondertekend.

Het nieuwe stadskantoor van Beverwijk krijgt een plek aan het stationsplein. De gevelindeling met penanten in een gelige en donkere steen versterkt dit beeld. Het stadskantoor grenst met zijn noordwestgevel aan het busstation. De noordoostgevel ligt aan een voetgangers- en fietszone. Hier ligt de entree, helder en herkenbaar in het overgangsgebied tussen kop- en zijgevel. Het balkon van de raadzaal dient als luifel voor de entree. Aan de hoge publieke hal bevinden zich de belangrijkste publieksruimtes. Vides verbinden de hal met de bestuurs- en publieksruimtes op de tweede en derde verdieping. Het gebouw geeft daarmee vorm aan de transparantie van het bestuur. Op de overige niveaus liggen niet-openbare functies zoals kantoorruimtes.

Het ontwikkelen van een duurzame locatie was een vereiste voor de Milieudienst. Het toepassen van een warmte-koudeopslag levert hieraan een belangrijke bijdrage. Begin juni 2010 wordt naar verwachting gestart met bouwen en de oplevering vindt plaats eind 2011.

Aanvullende gegevens

Opdrachtgever Gemeente Beverwijk
Aard Huisvesting gemeentelijke diensten
Locatie Wijckermolen, Beverwijk
Omvang 7.800 m2
Ontwerp Jeanne Dekkers
Oplevering begin juni 2010

  • Neem een (proef)abonnement op Bouwwereld

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.