Ga naar hoofdinhoud

Akkoord over dorpscentrum Berkel-Enschot

De gemeente Tilburg, Heijmans en Proper-Stok Groep (dochter van Heijmans) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten over de herontwikkeling van het centrum van Berkel-Enschot. Centraal in het project staat de Abdij Koningsoord.

In en rond de Abdij wordt een nieuw dorpshart gecreëerd. Er is plaats voor circa 700 nieuwe woningen en ongeveer 40.000 vierkante meter voorzieningen waaronder een nieuw winkelcentrum met parkeergarage met 400 plekken, nieuwbouw voor zorgcentrum Torentjeshoef en de herinrichting van de monumentale Abdij met seniorenwoningen, een bibliotheek en een wijkcentrum.

Bouw start in 2010
Voor deze transformatie wordt nauw samengewerkt met drie woningbouwcorporaties: WSG (Geertruidenberg) en Tiwos (Tilburg) ,’t Heem (Udenhout) en de eigenaren van het bestaande winkelcentrum Eikenbosch.

De beoogde start van de bouwactiviteiten is in 2010. Naar verwachting wordt het project in 2016 opgeleverd. De nieuwbouw bestaat voor het grootste deel uit grondgebonden woningen, en uit een aanzienlijk aantal appartementen. Een deel daarvan is sociale koop- en huurwoning. De wijk moet aansluiten bij de bestaande bouw van Berkel-Enschot en krijgt een dorps karakter.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.