Ga naar hoofdinhoud

Alle verdachten Limburgse bouwfraude vrij

De laatste drie verdachten van bouwfraude in Limburg zijn zondag en dinsdag vrijgelaten. Een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat laten weten. De politie hield dit jaar 21 personen aan die met de bouwfraude te maken zouden hebben. Ze zijn vrij, maar gelden nog wel als verdachten.

In totaal worden twaalf (oud-)werknemers van bouwbedrijf Janssen de Jong Infra, dat inmiddels zijn vestiging in Meerssen heeft gesloten, verdacht van het omkopen van ambtenaren. Zeven Limburgse gemeenteambtenaren en een provincieambtenaar worden verdacht van corruptie. De vrouw van de provincieambtenaar is verdachte van witwassen en heling.

Het onderzoek van politie en justitie naar mogelijke bouwfraude in Limburg begon in de zomer van 2007. Afgelopen januari deed de Rijksrecherche een groot aantal huiszoekingen en arresteerde ze verdachten.

De ambtenaren hebben volgens justitie hun ambtsgeheim geschonden door Janssen de Jong Infra vertrouwelijke informatie te geven over aanbestedingen. Het gaat om projecten als de reconstructie en verharding van wegen.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *