Ga naar hoofdinhoud

Alles over luchtdicht bouwen

De hoofdauteur van het standaardwerk Luchtdicht Bouwen, ing. Peter Kuindersma, verzorgt op dinsdag 7 oktober een webinar over luchtdicht bouwen. Aan de orde komen de regels, normen en eisen die aan luchtdichting van huizen en utiliteitsbouw gesteld worden, veel praktische tips voor ontwerpers en bouwers om beter luchtdichte constructies te realiseren en de manieren waarop luchtdichtheid wordt gemeten.

Andere manier van bouwen

Kuindersma is de enige spreker op dit webinar van Eisma Bouwmedia. De uitgever organiseert het webinar omdat voor eerdere uitzendingen over verwante onderwerpen massale belangstelling was. Het dringt in de bouwwereld op alle niveau’s door dat luchtdicht bouwen de nieuwe norm is en van het grootste belang bij het realiseren van (zeer) energiezuinige gebouwen. Ook wordt overal duidelijk dat luchtdicht bouwen een heel andere manier van bouwen vraagt: op alle niveau’s is meer kennis en kunde nodig en er moet beter worden samengewerkt in de bouwketen.

Theorie en praktijk

Daarom kunnen architecten, bouwbedrijven, ontwerpers en uitvoerders in de bouw uitleg en tips goed gebruiken. Kuindersma geeft beide. Hij is werkzaam als senior adviseur bij Nieman-Kettliz Gevel- en Dakadvies en is dus niet alleen een man van de theorie, maar ook van de praktijk. Kenmerkende mening: ‘Natuurlijk probeer je alle bouwdetails zo goed mogelijk te ontwerpen en alles zo goed mogelijk af te plakken. Maar soms komt de PUR-spuit toch wel heel goed van pas.’

Meer informatie

Het webinar is vanachter de eigen pc live mee te beleven op 7 oktober tussen 12:30 en 13:30 uur. Kijkers kunnen dan ook rechtstreeks vragen stellen aan Kuindersma en/of aan het deskundige moderatieteam in de studio. Deelname aan dit webinar kost 45 euro. Daarvoor krijgen deelnemers korting op aanschaf van het standaardwerk Luchtdicht Bouwen (65 euro in plaats van 98 euro). Meer informatie lezen en inschrijven voor dit webinar kan op de website www.bouwwebinar.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *