Ga naar hoofdinhoud

Altijd fijn thuiskomen? Kies voor een sfeerhaard

Een elektrische haard wordt de laatste jaren steeds populairder. Gek is dat niet, want met een elektrische haard kun je in elke gewenste ruimte gezelligheid en warmte creëren. Daarnaast heeft een elektrische haard ook nog eens vele voordelen als je het vergelijkt met een traditionele open haard.

Geen rookkanaal nodig

Voor een elektrische haard heb je geen rookkanaal nodig. Het enige dat je nodig hebt is een stopcontact. Binnen een mum van tijd kun je dus in iedere ruimte in je huis op een eenvoudige manier een sfeerhaard plaatsen. Een gashaard of een houthaard maakt dit een stuk prijziger en lastiger.

Wat ook meespeelt bij de populariteit van elektrische haarden is de vlamtechniek; deze is in de laatste jaren enorm verbeterd. Je kunt de vlammen bijna niet meer van echt onderscheiden. Zo zijn er diverse technieken die ervoor zorgen dat het vuur van een elektrische haard op echt vuur lijkt. Dit wordt gedaan met bijvoorbeeld ledlampen, reflectie en spiegelelementen. Daarnaast zijn er ook veel sfeer haarden die een warmte-element hebben, of het geluid kunnen produceren van een haardvuur dat knispert. Zo voelt het alsof je echt voor een open haard zit.

Niet alleen gezellig, ook praktisch

Natuurlijk geeft het enorm veel sfeer in een ruimte wanneer je er een sfeerhaard plaatst. Maar heb je een elektrische haard met een warmte-element, dan kunnen ze de ruimte ook nog eens verwarmen. Veel sfeerhaarden zijn van een thermostaat voorzien en kan in-, of uitgeschakeld worden zonder dat je daarbij de vlammen ziet. Zo kun je in de winter periode heerlijk opwarmen bij je elektrische haard.

Nog een praktisch punt van een sfeerhaard is dat je geen last hebt van vonken die in het rond springen. Ook heb je geen geur van brandend hout in je huis en heb je geen last van de hitte die de haard afgeeft. Als je kinderen of huisdieren hebt is dit een enorm voordeel. Niet de risico’s, maar wel de gezelligheid en de sfeer van een open haard.

Alternatief voor een gashaard

De Nederlandse overheid wil steeds minder gebruik maken van gas. Om deze reden is een elektrische haard een prima alternatief voor een gashaard. Denk je er op dit moment over na om een open haard aan te schaffen, dan zou je een elektrische haard zeker in je overweging mee kunnen nemen. Je betaalt er minder voor en het is veiliger, maar het is ook voor het milieu een stuk beter. Op de lange termijn is een elektrische haard een betere investering dan een gashaard.

Je kunt een sfeerhaard kopen in diverse afmetingen, prijsklassen en modellen. Je kunt dus altijd wel een sfeerhaard vinden dat binnen jouw budget past en goed staat in jouw interieur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een inbouwhaard, een vrijstaande haard of een model dat je aan de muur schroeft. Het kan allemaal. De meeste elektrische haarden zijn ook nog eens voorzien van een afstandsbediening, waardoor de gezelligheid en het comfort wel heel aangenaam wordt.

Waarom kiezen voor een sfeerhaard?

De sfeerhaard geeft enorm veel gezelligheid aan een ruimte en je kunt het overal installeren; in je woonkamer, slaapkamer en zelfs in de badkamer. Zo kun je binnen no time een prachtige sfeer creëren in iedere gewenste ruimte. Veel mensen kiezen van ook voor een elektrische haard, omdat je ze veel gemakkelijker kunt installeren dan een allesbrander of echte open haard. Daarnaast kost een elektrische haard je veel minder werk; hout hakken hoef je niet te doen en ook hoef je het vuur niet continu ‘aan’ te houden voor sfeer en warmte. Dit gaat allemaal vanzelf.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *