Ga naar hoofdinhoud

AM en BAM ontwikkelen deel Amstelkwartier

Het Amsterdamse Projectbureau Zuidoostlob heeft een overeenkomst gesloten met AM Vastgoedontwikkeling en BAM Vastgoed voor de ontwikkeling van een van de onderdelen van het Amstelkwartier.

Er wordt een nieuwe woon/werkwijk gecreëerd met ruimte voor circa 1100 woningen en 5500 m2 commerciële en maatschappelijke voorzieningen. AM en BAM ontwikkelen in het Amstelkwartier 14.500 m2 woningen in de vrije sector, 11.300 m2 sociale huurwoningen en 1700 m2 commercieel.

Overamstel
Daaronder valt ook een supermarkt van 500 m2. Naar verwachting start de bouw van de eerste woningen in het Amstelkwartier in 2009. Het Amstelkwartier is direct gelegen aan de Amstel en is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Overamstel. De nieuwe wijk wordt gecreëerd op de plek waar nu het ROC en de voormalige rioolwaterzuivering (foto) staan.

De aanleg en verbinding van parken en groen vormen een belangrijke drager in het plan. De gemeente heeft het Amstelkwartier in deelgebieden onderverdeeld. Na een eerste preselectie zijn per deelgebied 4 partijen geselecteerd, waarna per gebied een winnaar is aangewezen.

Bron: PropertyNL

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *