Ga naar hoofdinhoud

Amsterdam stelt bouwprojecten uit

De gemeente Amsterdam zal vanwege de kredietcrisis een groot aantal bouwprojecten schrappen of uitstellen. Dit heeft wethouder Maarten van Poelgeest aan in de gemeenteraad aangekondigd. In Het Parool kon de wethouder nog niet zeggen om welke projecten het gaat.

De wethouder van GroenLinks, wil tweehonderd miljoen euro bezuinigen op de ongeveer vierhonderd projecten die in de stad lopen. ”Dat is niet mogelijk door met een kaasschaaf hier en daar iets weg te halen.”

IJburg 2 gaat door
De aankondiging komt net op het moment dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten steden oproept projecten versneld uit te voeren, om de gevolgen van de crisis te beperken. Amsterdam is betrokken bij heel grote projecten, zoals de ontwikkeling van de Zuidas, IJburg II en Nieuw West, waar flats worden gesloopt en nieuwe (sociale) woningen worden neergezet. De gemeente zal binnenkort een keuze maken uit de lange lijst projecten. Vast staat dat de ontwikkeling van IJburg II doorgaat.

Geen winst, maar verlies
Alle projecten worden gefinancierd uit ‘het vereveningsfonds’, dat bestemd is voor het aankopen en bouwrijp maken van grond. Door teruglopende grondopbrengsten stevent dit fonds ineens af op een tekort van 37 miljoen euro, waar het uitgangspunt juist een overschot van minimaal vijftig miljoen is. ”We moeten in één klap op zoek naar 87 miljoen euro,” aldus Van Poelgeest

Bron: Het Parool

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *