Ga naar hoofdinhoud

Nominaties Amsterdamse Architectuurprijs 2017

tijdelijke rechtbank

De tien genomineerde gebouwen voor de Amsterdamse Architectuurprijs 2017 – de Gouden A.A.P. zijn bekend. Een vakjury en een publieksjury nomineerden de meest voorbeeld stellende gebouwen van het afgelopen jaar. De prijs is nadrukkelijk voor architect én opdrachtgever.

De genomineerden zijn:

Kindercampus Zuidas / Fact Architects en Hund Falk architecten / Gemeente Amsterdam Voorzieningengebouw Noord/Zuidlijn / MOPET architecten / Dienst Metro Gemeente Amsterdam
Crystal Houses / MVRDV, Uitvoerend architect Gietermans & Van Dijk / Warenar CV, Amsterdam
De Smaragd / M3H Architecten / De Alliantie Ontwikkeling
Zoku / concrete & Mulderblauw architecten / Zoku and Beyond, HotelsAhead – Hans Meyer, Marc Jongerius
Tijdelijke Rechtbank Amsterdam / cepezed / consortium voor de ontwikkeling: dpcp (Du Prie bouw & ontwikkeling + cepezedprojects bv)
PATCH22 / FRANTZEN et al architecten / Lemniskade BV (Tom Frantzen & Claus Oussoren)
Amstelloft / WE architecten / Bouwgroep Amstelloft
BlackJack / BNB architecten & BO6 architecten / Coöperatieve Vereniging Buiksloterham U.A.
A’DAM Toren / Felix Claus Dick Van Wageningen Architecten / A’DAM Toren B.V. (Sander Groet, Duncan Stutterheim, Hans Brouwer, Erik-Jan de Rooij, Lingotto).

Trends

De nominaties voor de Amsterdamse Architectuurprijs 2017, de Gouden A.A.P., tonen een stad in transitie. Opdrachtgevers en architecten hebben projecten opgeleverd die innovatieve bouw- en ontwikkelvormen laten zien en inspelen op de Amsterdamse bevolkingsgroei. Drie trends zijn zichtbaar: Het Nieuwe Opdrachtgeverschap, De Groeiende Metropool, en Innovatie & Circulariteit.

Op 13 april wordt de Gouden A.A.P. uitgereikt aan de architect en opdrachtgever van het winnende project. Naast een vakjury reikt ook een publieksjury van Amsterdammers een prijs uit. Dit gebeurt tijdens een feestelijke avond in de voormalige Bijlmerbajes.

Tentoonstelling

De tien gebouwen worden in een tentoonstelling bij Architectuurcentrum Amsterdam uitgebreid gepresenteerd. Een brede verzameling van maquettes, tekeningen en beelden biedt de bezoeker een nieuw perspectief op de projecten die bijdragen aan de ruimtelijke kwaliteit van Amsterdam.
Tentoonstelling is te zien van 31 maart t/m 25 juni 2017
Dinsdag – zondag, 13.00 – 17.00 uur
De toegang is gratis.

Foto: cepezed-tijdelijke Rechtbank Amsterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.