Ga naar hoofdinhoud

Animo voor project reductie faalkosten

Het enthousiasme voor ‘[email protected] in de Bouw’ neemt toe. Het project is gericht op de inzet van ICT in de dagelijkse communicatie tussen bouwer en leverancier bij de inkoop van materialen. Op die manier kunnen faalkosten worden voorkomen.

Eficiënt
[email protected] in de Bouw’ is een initiatief van Bouwend Nederland, Syntens en Wabeke M&A. Samen met materiaalleveranciers en Forum Systeemhuizen is [email protected] in 2004 vanuit Bouwend Nederland afdeling Alkmaar en omgeving gestart.

Met het project wil Bouwend Nederland het administratieve proces tussen bouwbedrijven en materiaalleveranciers rondom de inkoop van materialen efficiënter en met minder faalkosten laten verlopen. Dit is gerealiseerd door de implementatie van standaard berichten in de software van bouwbedrijven en materiaalleveranciers. Hierdoor verloopt de communicatie gestructureerd en met aanzienlijk minder fouten. [email protected] levert bouwbedrijven en materiaalleveranciers daarom duizenden euro per jaar op.

Meer deelnemers
Uit een recente inventarisatie is naar voren gekomen dat [email protected] steeds meer begint te leven in de bouwsector. Momenteel zijn er ruim 250 bouwbedrijven bij Bouwend Nederland, geregistreerd als deelnemer. Diverse leveranciers geven echter aan dat het werkelijke aantal [email protected] veel hoger ligt. Dit meten zij af aan de vele prijslijsten die worden aangevraagd volgens het [email protected]

Dit en volgend jaar zal Bouwend Nederland dan ook verder gaan met werving en ondersteuning van deelnemers. Doel is om te komen tot een nog groter aantal geregistreerde deelnemers. [email protected] zal daartoe ook nadrukkelijker bij infrabedrijven onder de aandacht worden gebracht.

Meer informatie: www.salesindebouw.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.