Ga naar hoofdinhoud

Aon introduceert ‘Bouw en Ontwerp Verzekering’

Verzekeringsmakelaar Aon Nederland biedt middelgrote aannemers in Nederland de ‘Bouw en Ontwerp Verzekering’ (BOV) aan. De verzekering dekt het ontwerprisico van de aannemer af. Hiermee speelt dit product in op de toenemende verzekeringseisen die aan aannemers worden gesteld, met name op het gebied van ontwerpaansprakelijkheid.

Aannemers krijgen steeds vaker te maken met ontwerprisico’s. Door de opkomst van innovatieve contractvormen als Design & Construct (D&C), Design, Build & Maintain (DBM) en Design, Build, Operate, Finance & Maintain (DBOFM) verschuift het ontwerprisico van de opdrachtgever naar de aannemer. Daarnaast nemen de risico’s van een ontwerp steeds meer toe door omvangrijke en gecompliceerde projecten. Ook de toenemende complexiteit in de uitvoering, waarbij vaak een veelheid van partijen betrokken is, zorgt soms voor onverwachte claims en risico’s.

Risicodekking
Ondanks de zorgvuldigheid van alle partijen kan er tijdens de bouw van projecten veel misgaan. De nieuwe verzekering biedt middelgrote aannemers dekking voor materiële schade van het werk zelf (bijvoorbeeld instorting), met inbegrip van daaruit voortvloeiende vermogenschade zoals bedrijfsschade.

Ook bij niet-materiële schade, zoals bij balkons waarvan geconstateerd wordt dat deze ‘onveilig’ zijn als gevolg van een verkeerd ontworpen verankeringsmethode, is er sprake van diverse te maken kosten. Denk daarbij aan stutten, slopen of herbouwen. De BOV biedt dekking voor kosten die verband houden met onderzoek, verdediging en kosten van de schaderegelingprocedure. Ook de kosten die nodig zijn om acties te ondernemen om kosten van een toekomstige claim te beperken, zijn hierbij inbegrepen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *