Ga naar hoofdinhoud

Arbouw-films vertoond op Filmfestival Utrecht

Twee Arbouw-voorlichtingsfilms worden vertoond op het Nederlands Filmfestival in Utrecht tijdens de ‘Dag van de Opdrachtfilm’. De films maken onderdeel uit van de voorlichting over lichamelijke belasting en leeftijdsbewust arbobeleid.

De ‘Dag van de opdrachtfilm’ is onderdeel van het Nederlands Filmfestival en laat een selectie van opdrachtfilms zien die ingezonden zijn voor de SAM Awards/Gouden Reigers 2007.

Lichamelijke belasting
Arbouw wil jongeren tussen de 16 en 27 jaar bewust maken van de gevolgen van lichamelijke belasting. Bij deze doelgroep valt nog veel winst te behalen. Daarnaast wil de film de onverschillige houding van jongeren doorbreken en zorgen dat ze maatregelen treffen om onnodig risico te voorkomen.

Op herkenbare wijze laat Arbouw zien wat er kan gebeuren als je op jonge leeftijd enigszins overmoedig de fysieke belasting niet zo nauw neemt. Een oudere collega is dit overkomen en is arbeidsongeschikt geraakt.

Jack Wouterse
Het lichaam in conditie houden, vitaal zijn en blijven is belangrijk voor iedereen ongeacht je leeftijd. Zeker als je, zoals op de bouwplaats fysiek werk verricht. Een fit en gezond lijf verkleint bovendien de kans op hart-envaatziekten.

Daarom richt Arbouw zich met Leeftijdsbewust arbobeleid ook op leefstijl. De film Hotdog, met in de hoofdrol Jack Wouterse, gaat hierop humoristische wijze mee om. Bekijk hier deze film van ruim acht minuten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *