Ga naar hoofdinhoud

Architect breekt in in ‘eigen’ ecowoning

De architect en bouwer van het zogenoemde Ecohuis in Steenwijk is woensdag aangehouden omdat hij in het pand had ingebroken. Dat meldde de politie donderdag.

Herintrek
Bouwer Jan Husslage wilde in bijzijn van enkele journalisten zijn intrek nemen in de woning. Het eigendom van de grond waarop de met hergebruikt materiaal gebouwde woning staat, is na rechtszaken aan de gemeente vervallen omdat de bouwer zich niet aan de regels hield. Het pand wordt vermoedelijk binnenkort gesloopt.

Husslage is aangehouden omdat hij zich op verboden terrein bevond, daar vernielingen had gepleegd en door middel van braak of een poging daartoe spullen heeft gestolen, aldus de politie. Hij is na verhoor ’s avonds weer vrijgelaten.

Rommelig
Het houten huis is inzet van een jarenlange juridische strijd. Omwonenden klaagden lange tijd over de, volgens hen, rommelige omgeving rond het pand. Bij de rechtbank in Zwolle loopt nog een voorlopige voorziening, aangespannen tegen het verlenen van een sloopvergunning voor het huis. De rechtbank doet daar uiterlijk volgende week een uitspraak over.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *