Ga naar hoofdinhoud

Architecten kritischer op productie materialen


Architecten in Europa zijn steeds kritischer op het energieverbruik dat met de productie en het transport van (bouw)materialen gepaard gaat. Dat blijkt uit de European Architectural Barometer, een onderzoek van Arch-Vision. Het verbruik zal dus steeds zwaarder meewegen in het selectieproces. Dat energiebesparing in het materiaalselectieproces bij Europese architecten een belangrijke rol speelt was al bekend.

Met name in Frankrijk (81%), Italië (73%), Duitsland (71%) en Nederland (70%) geven architecten aan steeds kritischer te kijken naar energieverbruik tijdens de productie en het transport van (bouw)materialen. In Spanje (62%) en Engeland (54%) is dit in iets mindere mate het geval.

Onderzoek
De European Architectural Barometer is een internationaal marktonderzoek uitgevoerd door Arch-Vision onder 1200 architecten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland en Spanje.

Naast publicatie van cijfers omtrent omzet en huidige en toekomstige bouwvolumes, wordt er elk kwartaal een actueel thema nader onderzocht. Dit omdat architecten niet alleen een indicator zijn voor de toekomstige bouwvolumes maar ook sterk bepalend zijn hoe en met welke materialen er gebouwd gaat worden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.