Ga naar hoofdinhoud

Arnhemhal voor topsporters

Op het Arnhemse topsportcentrum Papendal is een nieuw trainingscentrum geopend. Het ontwerp is van Hooper architects.

De realisatie van de Arnhemhal is de bekroning van het in 2005 gestarte Masterplan om van Sportcentrum Papendal een trainingslocatie van internationale allure te maken.

De Arnhemhal bestaat uit twee verdiepingen en omvat onder meer een grote balsporthal (voor onder andere volleybal en rolstoelbasketbal), een sprinthal van 130 meter (atletiek en handboogschieten), een vechtsporthal, een technische atletiekruimte (meerkamp, discuswerpen, kogelstoten en hoogspringen), kracht- en herstelruimtes, een coachplein en andere faciliteiten en voorzieningen voor topsporters, coaches en andere begeleiders. Bijzonder is het Topsportrestaurant, waar voeding voor topsporters wordt geregistreerd en gekoppeld wordt aan hun behoefte.

Het project heeft een omvang van 10.000 m2. Duurzaamheid is bij de ontwikkeling van het plan een van de kernthema’s geweest. Het resultaat daarvan spreekt uit de toegepaste bouwmaterialen en de gebouwinstallatie. Het plan is zodanig ontworpen dat een aantal logische uitbreidingen op een eenvoudig manier mogelijk zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.