Ga naar hoofdinhoud

Balkons creëren door gevels terug te plaatsen

Balkons creëren door gevels terug te plaatsen

Een bestaand belastingkantoor in Wageningen is nu in gebruik als woongebouw met commerciële ruimten in de plint. Bij de transformatie zijn slimme oplossingen gevonden voor onder meer het creëren van buitenruimten. Bij de indeling van de appartementen is onder andere gekeken naar een qua bezonning gunstige plaats van de balkons. Deze zijn op de hoeken gepositioneerd en vrij diep gemaakt. Niet alleen om voor de bewoners een royale buitenruimte te scheppen, maar ook om aan te sluiten bij de bestaande kolommen.

Isolatie

Het balkon is als het ware uitgespaard door de gevels terug te plaatsen. De bestaande balkonvloer met de randbalk vormt uiteraard één geheel met de woningvloer. Vandaar dat de balkonvloer aan de boven- en onderzijde voorzien is van isolatie om condensproblemen bij koudebruggen te voorkomen. Het plafond onder de balkons sluit aan bij het binnenplafond. Door de noodzakelijke isolatie aan de bovenzijde is er een kleine opstap naar het balkon. Het appartementencomplex is opgeleverd in december 2011.

Proefnummer

Lees het hele verhaal ‘Luxe appartementen in belastingkantoor’ in Bouwwereld #3. Vraag hier een gratis proefnummer aan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.