Ga naar hoofdinhoud

Balkons uit periode 1910-1950 gevaarlijk

In Rotterdam is in 2006 een balkon van een vooroorlogse portiekwoning bezweken. Uit onderzoek dat is uitgevoerd door de inspectiedienst van het ministerie van VROM is nu gebleken dat balkons uit de periode 1910-1950 gevaarlijk kunnen zijn.

Corrosie staalprofiel
Het gaat hierbij om balkons die bestaan uit vloerplaten van gewapend beton, die worden gedragen door uitkragende staalprofielen. Als deze staalprofielen zijn aangetast door corrosie, kan dit leiden tot het bezwijken van het balkon.

Vooral de aansluiting van het staalprofiel in de gevel is hierbij kritisch. Roestvorming kan hier plaatsvinden door vocht/condens in de gevel. Vaak is dit zichtbaar door scheurvorming in het metselwerk.

Het onderzoek is te downloaden op de site van het Ministerie van VROM.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Balkons uit periode 1910-1950 gevaarlijk

  • JvdB

    Ach Theo, dat is weer iemand die reclame maakt voor waarschijnlijk zijn/haar eigen bedrijf. Vandaar dat ze op een bericht van 2008 reageren.

  • TheoR

    Nou nou, Ria, de Duitsers waren al eens in Rotterdam maar niet om balkons te repareren of te vervaardigen. Adviseer je deze firma in het kader van “Wiedergutmachung”? Misschien zou je die firma eens kunnen uitnodigen voor een bezoek aan de “Altstadt”. Overigens kunnen wij in Nederland onze eigen balkons heus wel aan hoor.

  • Balkons moet je door experts laten bouwen een bedrijf die zich geheel op balkons richt, HK balkonbau Duisburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *