Ga naar hoofdinhoud

BAM boekt na jaren winst in Duitsland

Aannemer Koninklijke BAM Groep maakt na vele jaren weer winst in Duitsland. Uit de gisteren gepubliceerde resultaten kan worden opgemaakt dat BAM Deutschland over 2007 een ‘bescheiden’ winst van 1 miljoen euro behaalde. BAM verwacht dit jaar, op basis van de orderportefeuille, opnieuw winst te halen in het land.

Reorganisatie
In 2006 leed BAM in Duitsland een verlies van ruim 113 miljoen euro. Het bedrijf ging toen gebukt onder allerlei problemen en moest zwaar reorganiseren door onder andere de activiteiten in de utiliteitsbouw in elkaar te schuiven. Het postitieve resultaat in Duitsland en de verkoop van het Amerikaanse bouwbedrijf Flatiron zorgden voor een spectaculaire winststijging van 137 miljoen over 2006 naar 349 miljoen vorig jaar.

De omzet liep op tot circa 9 miljard euro en daarmee is BAM de grootste bouwer van Nederland. Dit jaar rekent de onderneming op een winst van ten minste 250 miljoen euro.

Vertragingen
Volgens BAM leiden de tekorten aan arbeiders en oplopende bouwkosten in Nederland tot problemen. Samen met tijdrovende ruimtelijke-ordeningsprocedures veroorzaakt dat vertragingen of zelfs afstel van projecten, stelt de bouwer.

Bron: Algemeen Dagblad

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.