Ga naar hoofdinhoud

BAM gaat ziekenhuis in Zwolle bouwen

Het door Koninklijke BAM Groep nv geleide consortium D2B heeft een opdracht ontvangen voor de bouw van een nieuw ziekenhuis in Zwolle met een bouwsom van euro 210 mln. Dat heeft het bouwbedrijf vandaag bekendgemaakt.

Opdrachtgever voor de bouw is Isala Klinieken. Het nieuwe complex moet met een vloeroppervlak van ongeveer 108.000 m2 een van de grootste niet-academische ziekenhuizen van Nederland worden.

Volgens BAM zal de bouw in september 2009 aanvangen en wordt het ziekenhuis naar verwachting in 2013 opgeleverd. Tijdens het hoogtepunt van de bouw zullen ruim 700 BAM-medewerkers bij de uitvoering zijn betrokken.

Organische bouwstijl
De nieuwe Isala Klinieken vormen met een vloeroppervlak van ongeveer 108.000 m2 een van de grootste niet-academische ziekenhuizen van Nederland. Het complex omvat onder meer ruimten voor kantoren, onderzoek- en behandelfuncties, verpleegafdelingen en laboratoria, verdeeld over vier gebouwen. De nieuwbouw wordt opgetrokken in een organische bouwstijl, waarbij de menselijke maat het uitgangspunt vormt. Door toepassing van zachte kleuren, natuurlijke materialen en veel groen willen de Isala Klinieken het welbevinden van patiënten, bezoekers en medewerkers bevorderen. De Isala Klinieken zijn ontworpen door AMI (Architecten Maatschap Isala) gevormd door Alberts, Van Huut & partners BV, architectenbureau Alberts en Van Huut BV en a/d Amstel architecten.

Bron: Financieel dagblad en Nieuwsbank

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *