Ga naar hoofdinhoud

BAM heeft sterkste reputatie van de bouwbedrijven

Nederlands grootste bouwconcern BAM, heeft de sterkste reputatie, gevolgd door Strukton en Van Wijnen. Dat blijkt uit de Building Business Reputatie Monitor, op initiatief van het tijdschrift Building Business.

BAM geniet bij vakgenoten de sterkste reputatie van de onderzochte bouwbedrijven. Strukton en Van Wijnen scoren goed op ‘financieel solide’ en op ’transparantie’, twee punten waaraan de respondenten een relatief groot gewicht toekennen. De naamsbekendheid van zowel Strukton als Van Wijnen is echter een stuk lager dan die van BAM.

Het onderzoek
In het onderzoek zijn de twaalf grootste bouwconcerns van Nederland betrokken, plus een drietal bedrijven uit de omzetcategorie 100 tot 250 miljoen euro. Er zijn ruim 800 interviews uitgevoerd onder beleidsbepalers, beleidsmedewerkers en commercieel verantwoordelijken bij aannemers, ontwikkelaars, gemeenten, corporaties, architecten en grote fabrikanten. Hierbij Opvallend is dat de respondenten een ‘innovatieve opstelling’ voor bouwbedrijven van minder belang achten dan voor projectontwikkelaars.

Het onderzoek is in samenwerking met USP Marketing Consultancy gehouden door de Rotterdam School of Management, Erasmus University onder leiding van Prof.dr. Cees van Riel, Professor of Corporate Communication bij RSM.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.