Ga naar hoofdinhoud

Banenzoekers vinden bouwvacatures online

Personeelsadvertenties die via een online vacaturebank worden uitgezet worden door ruim zestig procent van de doelgroep gezien. Ook in de bouw. Daarmee is het de meest effectieve manier van vacatures communiceren. Dat concludeerde onderzoeksbureau Bronkhorst Strategie & Marketing.

Moeilijk vervulbaar
Het onderzoeksbureau nam zelf de proef op de som en plaatste 14 bouwvacatures online. Dat leverde binnen twee weken vijftien kandidaten op. Niet slecht in een branche waar het aantal moeilijk vervulbare vacatures snel is opgelopen tot 63 procent.

In bijna alle gevallen begint de zoektocht naar een nieuwe baan tegenwoordig op internet. Dat is een van de redenen waarom de online vacaturebanken zo goed scoren.

Papieren krant
Veel bedrijven plaatsen hun vacatures ook op de eigen site. Maar omdat die zelden geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines (ze kunnen niet makkelijk gevonden worden via Google of Yahoo), bereiken die vacatures maar zo’n 39 procent van de doelgroep.

Overigens bereikt een advertentie in een ‘papieren’ dagblad volgens de onderzoekers nog altijd 48 procent van de doelgroep.

Bron: SchildersVakkrant.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.