Ga naar hoofdinhoud

Beeldbepalend TU/e-gebouw wordt woontoren

Het hoogste gebouw van de TU/e-campus, Potentiaal, wordt een woontoren. Het zestien verdiepingen hoge gebouw krijgt 300 woonunits, bedoeld voor bewoners die gelieerd zijn aan de universiteit.

Corona

Het aangrenzende gebouw Corona wordt gerenoveerd en krijgt onder andere ruimte voor winkels, een restaurant en studentenverenigingen. Beide gebouwen worden gestript en gesaneerd en vervolgens gerenoveerd.

Compact

De herbestemming van Potentiaal en Corona maakt onderdeel uit van het project Campus 2020, dat moet leiden tot een compactere universiteit. Dura Vermeer heeft het complex overgenomen van de TU Eindhoven en gaat de verbouwing realiseren. Eind 2016 moet Potentiaal klaar zijn voor bewoning.

Nog een woontoren

Potentiaal is een van de drie beeldbepalende gebouwen van de universiteit. Het werd in de eerste bouwfase (1957-1965) ontworpen door architect Van Embden. Corona werd in 1971 gebouwd. Diederendirrix architecten maakte het ontwerp voor de verbouwing. De renovatie van beide gebouwen is niet het enige grote project op de campus: er wordt ook nog een nieuwe toren met 300 woonunits gebouwd. Direct na oplevering van deze woontoren zullen de 186 tijdelijke wooneenheden op het TU/e Science Park worden verwijderd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *