Ga naar hoofdinhoud

Betoninnovatieloket geeft onafhankelijke beoordeling prestaties beton

betoninnovatieloket

Kenniscentrum CROW introduceert het Betoninnovatieloket, een initiatief van opdrachtgevers en marktpartijen om de snelheid van de toepassing van innovatieve beton en betonproducten te vergroten. Het Betoninnovatieloket geeft een onafhankelijk oordeel over de geclaimde prestaties van innovatieve betonproducten, zodat opdrachtgevers vertrouwen kunnen hebben in de geclaimde eigenschappen. Dit onafhankelijke oordeel wordt gevormd door deskundigen uit verschillende organisaties, onder leiding van CROW.

Certificering

Als het product gevalideerd is, krijgt het een certificaat en wordt deze vermeld op de website van het Betoninnovatieloket. Eenmaal gevalideerd kan het product bij meerdere opdrachtgevers worden toegepast en in aanbestedingen worden aangeboden.

Toepassing innovatie beton versnellen

Albert Haveman, trekker van het project vanuit CROW: “Ik ben trots dat het Betoninnovatieloket nu operationeel is. Met het loket hopen wij de toepassing van innovatief beton te kunnen versnellen. Met grote opgaves als de bouwagenda en de vervangings- en renovatieopgave hebben we innovaties hard nodig om de doelen te halen.”

Voor wie?

Dit Betoninnovatie is van belang voor opdrachtgevers vanuit centrale overheden zoals Rijkswaterstaat, voor decentrale overheden zoals provincies, gemeenten, waterschappen en drinkwaterbedrijven, en voor woningcoöperaties en projectontwikkelaars. Ook voor opdrachtnemers en productontwikkelaars is dit Loket van belang, waaronder: leveranciers van grondstoffen voor de betonindustrie, producenten van betonproducten en betonmortels, recyclebedrijven, aannemers die betonproducten en betonmortels toepassen en advies- en ingenieursbureaus.

Het betreft daarbij opdrachtgevers en opdrachtnemers actief in vier toepassingsgebieden van beton: woningbouw, utiliteitsbouw, industrie en infra.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.