Ga naar hoofdinhoud

Bibliotheek met BIM-objecten

BIM-model van het Hakron-pand

Hakron biedt professionele gebruikers zoals constructeurs, BIM-engineers en werkvoorbereiders kosteloos haar bibliotheek met BIM-objecten aan. Zowel losse BIM-objecten als de complete verzameling is te downloaden op www.bimobject.com en www.hakron.nl.

De BIM-bibliotheek van de producent en toeleverancier van producten voor de beton- en woningbouw omvat al meer dan 100 intelligente families en 50 productgroepen, op LOD 400 detailniveau. De objecten zijn gereed voor geo- en parametrisch design en op aanvraag voor IFC beschikbaar. Enkele voorbeelden van productgroepen die direct als BIM-objecten beschikbaar zijn: Boutankers, Comax-stekkenbakken, DFI- element dilatatiebekisting vloeren, dwarskrachtdeuvels, Konnektie-ankers en –einden, T-slotankers, sparingsbuizen en voegenbanden. De Hakron BIM-bibliotheek zal de komende periode verder worden uitgebreid.

Revit

Alle Hakron BIM-objecten zijn verrijkt met relevante data en kunnen op maat ingezet worden  in diverse fases van het bouwproces. De Hakron BIM-objecten zijn in Autodesk Revit via ‘Type Catalog’ binnen te halen of als Revit-overzicht verzameling en daarnaast ook direct toegankelijk vanuit Autodesk Revit via Seek of via de Add-on van BIMobject.com.

Afdeling Engineering

Samenwerking is al in een vroeg stadium mogelijk, zodat het gehele proces optimaal kan verlopen en processen beter beheersbaar worden. Hakron biedt naast de BIM-objecten deskundige advisering en ondersteuning vanuit de afdeling Engineering. Denk bijvoorbeeld aan advisering voor afslanken van de productkeuzes, voor maatwerk BIM-objecten of (deel)berekeningen bij toepassing van Hakron-producten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.