Ga naar hoofdinhoud

Bijna 10% meer platte daken 2007

De omvang van de markt voor platte daken in de woningnieuwbouw bedroeg in 2007 bijna 3,3 miljoen m². Meergezinswoningen hadden hierin het grootste aandeel, gevolgd door rijtjeswoningen. Dit blijkt uit de BouwKennis Marketing Score Card, module marktomvang, waarvan de meest recente versie in mei is verschenen.

Verwachting
Naar verwachting zullen meergezinswoningen de komende jaren bijdragen aan een groei van de totale hoeveelheid plat dak. Het stijgende aandeel meergezinswoningen in de nieuwbouwproductie is hiervoor de voornaamste reden.

De 3,3 miljoen m² plat dak in 2007 betekent een stijging van 9% ten opzichte van de oppervlakte een jaar eerder. De meeste vierkante meters plat dak zijn gelegd op meergezinswoningen. Dit betekent een stijging van 3% ten opzichte van een jaar eerder.

Toename
In absolute zin zal de hoeveelheid plat dak de komende jaren nog toenemen, uitgaande van een gelijk blijvende verhouding tussen platte daken en hellende daken. BouwKennis verwacht voor dit jaar 84.000 nieuwe woningen waarmee de top van de woningbouwproductie is bereikt.

Samen met het toenemend aantal vierkante meters plat dak zal ook de hoeveelheid dakbanen en platdakisolatie stijgen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.