Ga naar hoofdinhoud

Bijzondere fotomontage voortgang Noord/Zuidlijn

De in aanbouw zijnde metrostations van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam krijgen steeds meer hun uiteindelijke vorm. De artist impressions van architect Benthem Couwel worden steeds zichtbaarder in de bouwputten in Amsterdam. Noord/Zuidlijn medewerker Bram Veenhuizen heeft deze beelden via een bepaalde beeldbewerkingstechniek gecombineerd met foto’s van Gé Dubbelman.

Dubbelman gaat de komende tijd alle Noord/Zuidlijn stations in ruwbouw fotograferen. Hij doet dit vanuit precies dezelfde hoek als de bestaande artist impressions van Benthem Crouwel zodat de zogenoemde morph’s mogelijk worden. Inmiddels zijn er al een aantal morph’s af, waaronder die hieronder: de ‘kathedraal’, het imposante nieuwe metrostation onder het plein voor Centraal Station.

Ga naar het Flickr kanaal van de Noord/Zuidlijn om de andere morphs te bekijken op groot formaat. Ga door naar ‘View all sizes’ en klik dan op ‘Original’ om de animatie te starten.

Time lapse uitgraven boormachine

Een ander bijzonder project is het uitgraven van het graafwiel van boormachine Noortje. Van de eerste week hakken en slijpen is een time lapse gemaakt, waarin de voorkant van Noortje geleidelijk te voorschijn komt:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.